Maszázsfotel akció
  1. Masszázsdepo
  2. Info - Masszázsfotel tudnivalók

Fontos tudnivalók a masszázsfotelekről


A több évtizedes fejlesztés során legjobb masszőrök mozdulatait figyelték meg. A prémium masszázsfotelek a profi masszőrök ujj és kézmozdulatait utánozzák, szinte az emberi kéz érintésével összetéveszthetően.

 

A hát masszázsa

A testünk legnagyobb és leghatékonyabban masszírozható része a hát. Itt található a gerincoszlop és az azt tartó izomzat. Nem véletlen, hogy a legelső masszázsfotelek hátmasszázsra készültek.

 

Elősszőr a kényelmes, test ellazulását biztosító relaxfoteleket egészítették ki vibrációs masszázzsal. Ezek serkentik a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét. Az izmok stimulálásához, azonban több kell. Megjelentek a forgó korongos masszázsfejek. Ezek a finoman forgó korongok, a rajtuk levő büttykökkel a hüvejk ujj körkörös mozgását utánozzák.

 

Fejlettebb változatban a korongok nemcsak forognak, hanem a test vonalában hosszában is mozognak.

A hátmasszázsban az igazi áttörést a térben mozgó masszázsfejek, és az őket mozgató mechanika megjelenése jelentette.

 

Az "L" alaku karok két végén elhelyezett görgők igazán erőteljes, mélyen ható masszázsra képesek. Ezek a karok az egész hátat elérik deréktől a nyakig, mozgásukat külön szervomotorok végzik. A mikrokompjuteres vezérlésnek köszönhetően lehetővé vált többféle masszázsmód alkalmazása, kombinálása.

A testalkat követésére alakfelmérő szenzorokat építettek a masszázsfotelekbe. Az érintőszenzor az izomzat feszültségét érzékeli, a "3D"-s mechanika a gerincet terheli dinamikusabban, a térben előre elmozduló masszázsgörgőkkel. A svéd, frissítő vagy relaxáló masszázs mellett a legújabb masszázsfotelek már képesek a japánból származó shiatsu masszázsmódra is, amely a kézi reflexológiai masszázst helyettesíti.

 

A hagyományos masszázsfejes hátmasszázst kiegészítő légpárnák tehetik még hatékonyabbá. A légpárnák képesek testét leemelni illetve visszasüllyeszteni a masszázsgörgőkre, ezzel fokozva annak hatásait. Ez a képesség különösen hatásos shiatsu akupunkturás masszázsnál.

 

NYÚJTÓ MASSZÁZS (ROLLING)

A masszázsfejek végiggördülnek a gerincoszlop mentén. A görgők lágyan és lassan mozognak végig lefelé és felfelé a háton, a gerincoszlop közelében. A masszázsfolyamat fel- és lefelé tolja az izomzatot, hogy kihúzást színleljen. Olyan érzés, melyet a kézi masszázs első részében érez, mintha a terapeuta kezei lágyan, de egyben határozottan nyújtanák az izmokat.

Ez a masszázsfajta lazítja, előkészíti az izmokat a mélyebb masszázsra. Oldja az izomfeszültségeket, javítja a vérkeringést és lazítva a hátat tehermentesíti a porckorongokat.

 

Paskolás (Tapping)

A masszázsfejek ritmikus, gyors ütő impulzusokkal segítik a kellemes ellazulást és élénkítik az anyagcserét. Folyamata a kézéllel, ököllel való ütögetést színleli. Erősségétől és ritmusától függően, a szövetek különböző rétegeit elérve, lazító mélyreható masszázst nyújtanak.

Az ütő masszázs erősíti a hátizmokat, lazítja az izomcsomókat, javítja a vérkeringést és az oxigén ellátást.

 

Gyúrás (Kneading)

A masszázsfolyamat során a masszázsgörgők kis körkörös mozdulatokkal haladnak végig egyszerre, a gerincoszlop két oldalán. Olyan érzés, mintha a hüvelykujjak erős, körkörös mozdulatokkal puhítanák a gerincoszlop mindkét oldalán lévő letapadt izmokat, kialakult izomcsomókat.

A gyúrómasszázs segítségével a váll szélességében erősítjük, átmozgatjuk a hátizmokat. Ez a masszázs hőt termel, aminek hatására a hajszálerek kitágulnak, vérbőség jön létre, ami feloldja a testben lévő feszültséget és fájdalomcsillapítóként hat. A keringés javulásával létfontosságú szerveink életképesebbé válnak, sejtjeink regenerálódnak.

Ez a masszázsfolyamat legintenzívebb fázisa. A bemelegítő, fellazító részt követi.

 

Gyúrás/ütögetés együtt

A magas színvonalú motor- és mechanikai rendszer lehetővé tette ennek a két masszázsmódnak a kombinálását, élvezve ezek közös előnyeit, egyedi masszázsélményt adva.

 

Shiatsu nyomó masszázs

A shiatsu (siacu) a hagyományos keleti gyógyászat tudására és tapasztalataira épülő, japánból származó alternatív gyógyító mód. A shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja.

 

A masszázsgörgők a meridiánok mentén az akupunkturális pontok nyomásával utánozzák a legprofibb masszőrök tenyér-, ujjnyomásos gyógymasszázsát. Nyomást gyakorolnak a mélyen fekvő izomszövetekre és lazításra kényszerítik azt.

Felszabadítják a blokkokat, segítenek megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját. Izomgörcsök feloldásával hozzájárulnak a mozgékonyság és a testtartás javításához. Egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink enyhítésének a masszázsgörgő igen hatékony eszköze.

A nyomó masszázs megfelelő erővel ránehezedik és szétoszlatja a csomókat, amelyek az adott pillanatban még erősebb fájdalom mellett hozzák meg a későbbi lazulást és enyhülést.

 

 

Comb, vádli, lábfej és a talp masszázsa

A masszázsélmény fokozása, és a masszázs teljességére való törekvés új állomása az alsótest masszázs.

 

Vibrációs masszázs

A masszázsfolyamat gyors rezgésekkel stimulálja a vérkeringés és az izommozgás területeit. Olyan érzés, mintha a tenyerek a test különböző területeit gyors felületi simogatással, paskolgatással serkentenék jobb vérellátásra, lazításra.

A mélyebb masszázs megkezdése előtti, izomlazítóként alkalmazott technika. A kötőszövetek felmelegítésére és a jobb vérkeringés fokozására bevált módszer.

A vibráció segít a tudatalatti stresszes állapot megszűntetésében, így lazábbá válik az izomzat és hatékonyabb lesz a masszázs. A rezgés a gerinc melletti masszázs értékét levezeti egészen a lábujjakig, megszűntetve általa a rossz keringést és a hideg lábérzetet. Visszérproblámásoknál is jól alkalmazható módszer.

 

Légpárnás masszázs (Air massage)

A legújabb fejlesztésű masszázsmód, ahol a vezérlőelektronika a légpárnakat különböző sorrendben felfújva, nyomás alatt tartva és leeresztve fejtik ki a masszírozó hatást. A légpárnákkal szinte az egész alsótest intenzíven kezelhető. Egyre több légpárnát alkalmazva finomodik a masszázs élménye. Vádli és talp részen alkalmazott reflexológiás betétekkel fokozzódik belső szervekre történi kihatás.

Alkalmazásával maszírozható a fenék, a comb, a vádli, és a lábfej. A vádli masszázs az egész napos álló munka után nagyszerű felszabadító érzés. A légpárnák finom nyomással továbbítják a vért a szív felé, míg a comb és fenék masszázs segít a cellulitis megszüntetésében.

Visszérproblémások fentartással használhatják! Csak néhány készülék alkalmas a nyomás intenzitás lecsökkentésére!

A Kyokei masszázsfotelek különeges szolgáltatása a boka és térd nyújtás funkció: az egyik légzsákrendszer rögzíti lábfejet, miközben a másik megemeli a combot.

 

Comb és fenék masszírozásra általános megoldás a légpárnás masszázs. Az ülőlapban, illetve némely tipusnál annak szélén is elhelyezkedő légpárnák speciális program szerint feltöltődve, összeszorítják, illetve elernyesztik testét, így serkentve a vérkeringést, csökkentik a cellulitis lehetőségét.

A legmagasabb kategóriában dupla rétegű légzsákrendszer található, ami olyan mintha emberi kéz kényeztetné. Sejtek anyagcseréjét, fogyás lehetőségét nagyban növeli az ülőlapban alkalmazott vibrációs motor . Fontos, hogy a motor elég erős legyen a mélyen fekvő zsírszövetek eléréséhez!

 

Vádli masszázs legegyszerűbb eszköze a vibrációs lap . Fő előnye hogy korlátozás nélkül használhatja bárki. A masszázsfoteleket újabban légzsákos vádlimasszázzsal szerelik. Az alaptipusoknál néhány, a komolyabb modellek akár egy tucat légzsákot is alkalmaznak a minél hatékonyabb és kellemesebb hatás érdekében. Közös jellemzőjük, hogy a program a szív irányába pumpálja a vért.

 

Fontos, hogy a nyomás erősségérzeti egyéni, keringési problémák esetén káros is lehet! A csúcsmodelleknél ezért a nyomás lecsökkenthető, vagy kikapcsolható , így visszérrel rendelkezők is használják! Vádlimasszázs különleges lehetősége a vádlit hátulról megnyomó, ujjnyomás jellegű "Reflexológiás vádli masszázs", és a térdizület nyújtás funkció.

Térdizület-nyújtás egy speciális program: először a légzsákok határozottan rögzítik a vádlit, majd a lábrészt mozgató motorok lefelé húzzák a lábat miközben az ülőlap első légzsákjai megemelik a combokat.

 

Talpmasszírozás kedvelőknek fontos lehetőség a masszázsfotel talpmasszírozó része, ami légzsákokkal működik. Különféle megoldások használatosak: a luxus modellekben a légzsákok nem csak összenyomják a lábat, hanem egy büttykös shaitsu párnára nyomják a talpat, így egész testében érezheti a reflexpontokra ható nyomás bizsergető hatását; alkalmazhat talpvibrációt , vagy hőterápiás talpmelegítőt is.

 

A talpmasszírozós fotelek hagyományos mechanikai kialakítása olyan, hogyha emeli a lábrészt akkor az kinyílik, így a talprész egyvonalba kerül a vádli résszel. Ilyenkor masszírozhatja a teljes lábát . Népszerűek a lábhossz állítós modellek is, ahol emelési helyzettől fügetlenül rendelezésre áll a talpmasszázs.

 

A masszázsfotelre rögzített, vagy szabadon álló légpárnás rendszerrel finoman masszírozhatja karjait. A rögzített rendszerek funkcionálisabbak, mert a masszázs folyamán változtatva a kéz helyzetét  masszírozhatja  kézfejét, csuklóját is. A karmasszírozók általában felváltva működnek, hogy mindig legyen szabad keze. A karmasszírozó fejek a háttámla döntését követendő a karfára szerelt sínen csúsznak vagy a karfával együtt mozognak. Ezek a kialakítások jellegzetes megjelenést adnak az ilyen masszázsfoteleknek.

A szabadon álló karmasszírozó előnye, hogy megmarad a masszázsfotel bútor jellege, így jobban illeszkedik lakásába. A legújabb dizájnú masszázsfoteleknél a karfába építették a masszírozó fejeket, ötvözve a két rendszer előnyeit.

 

Hőterápia

A hőterápia ellazulás és a belső szervek hatékony kezelésének eszköze. Talp, illettee derék melegítés nagyszerű érzést nyújt főleg a hídek napokon. A Kyokei kiterjesztette a hőterápia alkalmazását az egész testre - valódi jade követ tartalmazó kézi kezelőjével mostantól bármely testrészét kezelheti, a kívánt hőfokon. A jade köves masszázs nagy áttörést jelent az öngyógyítás terén.

 

Ki ne használjon masszázsfotelt?

Bizonyos betegségek, problémák esetében a masszázsfotel használata kerülendő:

 

Ne használja a masszázsfotelt:

- Akik orvosi utasítás szerint nem részesülhetnek masszázsban

- Csökkent fizikai, érzékszervi vagy mentális képességekkel rendelkező olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik nincs, vagy hiányzik a tapasztalatuk, tudásuk ahasználathoz, hacsak nem kapnak olyan felügyeletet , amely teljes mértékben felel a felhasználó személyi biztonságáért.

- Gyermekek 14 év alatt

- Mozgásukban korlátozott, vagy kommunikációra képtelen személyek
- Elektromos gyógyászati eszközzel rendelkezők, pl például pacemakert használók
- Nedves testtel tilos a használat, izzadós embereknek nem javasolt a használat.
- Magas láz esetén
- Bőrsérülés, vagy komolyabb bőrbetegség esetén
- Terhesség illetve szoptatás idején, vagy menstruációs fájdalmak esetén

 

Csak orvosi tanácsadás után használhatják a fotelt:
- Súlyos szívbetegség
- Érzékelési romlás súlyos periférikus-keringési rendellenesség hatására, mint a diabétesz vagy más kór
– Csontritkulás, gerinc törés és ezek tünetei, akut fájdalmak.
- Olyan személyek, akik sérülések kezelése alatt állnak.
- Magas lázzal (>38C), például gyulladásos betegséggel, vérkeringési zavarokkal, astheniával, hidegrázással küzdő személyek.
- Rögtön szülés után álló, vagy a terhesség korai szakaszában lévő személyek.
- Olyan személyek, akik elektronikus gyógyászati eszközökkel rendelkeznek, amik gyaníthatóan reagálhatnak az elektromágneses interferenciákra (pl.: pacemaker).
- Abnormális, vagy ferde gerincű személyek, vagy akinek a gerincét műtötték
- Olyan személyek, akik kezelés utáni rehabilitációs célokra használnák a fotelt.
- Rosszindulatú daganattal rendelkező személyek.
- Fekvő betegek.
- Gyomorbántalmakkal, (mint gyomorhurut, bélhurut, hepatitis) rendelkezők.

 

Kételyek esetén kérjen tanácsot orvosától, kezelőjétől!

 

Amennyiben kérdése van írjon vagy hívjon minket 06 20 9436 110!

MasszázsDepo - a masszsázsfotel webáruház
0
hívjon!06 20 94 36 110