MasszázsDepó a masszázsfotel szakértő
MasszázsDepó: masszázsfotel, jáde ágy
Hívjon minket!
06 20 94 36 110
  1. Masszázsdepo
  2. Info - Masszázsfotel tudnivalók

Fontos tudnivalók a masszázsfotelekről

Napjaink masszírozó fotele a profi masszőrök ujj és kézmozdulatait utánozza a beépített masszázsfejek, és az őket mozgató elektronika segítségével. 
A legjobb masszőrök mozdulatait figyelték meg, rögzítették videora, majd a több évtizedes kutatás és fejlesztés eredményeként, a mai masszázsfotelek már összetéveszthetően jól utánozzák a masszőrök mozdulatait, az emberi kéz érintését.

  

  

A hát masszázsa

A testünk legnagyobb és leghatékonyabban masszírozható része a hát. Itt található a gerincoszlop és az azt tartó izomzat. Nem véletlen, hogy a legelső masszázsfotelek hátmasszázsra készültek.


Elősszőr a kényelmes, test ellazulását biztosító relaxfoteleket egészítették ki vibrációs masszázzsal. Ezek serkentik a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét. Az izmok stimulálásához, azonban több kell. Megjelentek a forgó korongos masszázsfejek. Ezek a finoman forgó korongok, a rajtuk levő büttykökkel a hüvejk ujj körkörös mozgását utánozzák. Fejlettebb változatban a korongok nemcsak forognak, hanem a test vonalában hosszában is mozognak.


A hátmasszázsban az igazi áttörést a térben mozgó masszázsfejek, és az őket mozgató mechanika megjelenése jelentette. Az "L" alaku karok két végén elhelyezett görgők igazán erőteljes, mélyen ható masszázsra képesek. Ezek a karok az egész hátat elérik deréktől a nyakig, mozgásukat külön szervomotorok végzik. A mikrokompjuteres vezérlésnek köszönhetően lehetővé vált többféle masszázsmód alkalmazása, kombinálása.

A testalkat követésére alakfelmérő szenzorokat építettek a masszázsfotelekbe. Az érintőszenzor az izomzat feszültségét érzékeli, a "3D"-s mechanika a gerincet terheli dinamikusabban, a térben előre elmozduló masszázsgörgőkkel. A svéd, frissítő vagy relaxáló masszázs mellett a legújabb masszázsfotelek már képesek a japánból származó shiatsu masszázsmódra is, amely a kézi reflexológiai masszázst helyettesíti.

  

 A hagyományos masszázsfejes hátmasszázst kiegészítő légpárnák tehetik még hatékonyabbá. A légpárnák képesek testét leemelni illetve visszasüllyeszteni a masszázsgörgőkre, ezzel fokozva annak hatásait. Ez a képesség különösen hatásos shiatsu akupunkturás masszázsnál.

  

Nyújtó masszázs (Rolling)

A masszázsfejek végiggördülnek a gerincoszlop mentén. A görgők lágyan és lassan mozognak végig lefelé és felfelé a háton, a gerincoszlop közelében. A masszázsfolyamat fel- és lefelé tolja az izomzatot, hogy kihúzást színleljen. Olyan érzés, melyet a kézi masszázs első részében érez, mintha a terapeuta kezei lágyan, de egyben határozottan nyújtanák az izmokat.

Ez a masszázsfajta lazítja, előkészíti az izmokat a mélyebb masszázsra. Oldja az izomfeszültségeket, javítja a vérkeringést és lazítva a hátat tehermentesíti a porckorongokat.

  

Paskolálás (Tapping)

A masszázsfejek ritmikus, gyors ütő impulzusokkal segítik a kellemes ellazulást és élénkítik az anyagcserét. Folyamata a kézéllel, ököllel való ütögetést színleli. Erősségétől és ritmusától függően, a szövetek különböző rétegeit elérve, lazító mélyreható masszázst nyújtanak.

Az ütő masszázs erősíti a hátizmokat, lazítja az izomcsomókat, javítja a vérkeringést és az oxigén ellátást.

  

Gyúrás (Kneading)

A masszázsfolyamat során a masszázsgörgők kis körkörös mozdulatokkal haladnak végig egyszerre, a gerincoszlop két oldalán. Olyan érzés, mintha a hüvelykujjak erős, körkörös mozdulatokkal puhítanák a gerincoszlop mindkét oldalán lévő letapadt izmokat, kialakult izomcsomókat.

A gyúrómasszázs segítségével a váll szélességében erősítjük, átmozgatjuk a hátizmokat. Ez a masszázs hőt termel, aminek hatására a hajszálerek kitágulnak, vérbőség jön létre, ami feloldja a testben lévő feszültséget és fájdalomcsillapítóként hat. A keringés javulásával létfontosságú szerveink életképesebbé válnak, sejtjeink regenerálódnak.

Ez a masszázsfolyamat legintenzívebb fázisa. A bemelegítő, fellazító részt követi.

  

Gyúrás/ütögetés együtt

A magas színvonalú motor- és mechanikai rendszer lehetővé tette ennek a két masszázsmódnak a kombinálását, élvezve ezek közös előnyeit, egyedi masszázsélményt adva.

 

Shiatsu nyomó masszázs

A shiatsu (siacu) a hagyományos keleti gyógyászat tudására és tapasztalataira épülő, japánból származó alternatív gyógyító mód. A shiatsu az embert testi, lelki, szellemi egységben látja.

A masszázsgörgők a meridiánok mentén az akupunkturális pontok nyomásával utánozzák a legprofibb masszőrök tenyér-, ujjnyomásos gyógymasszázsát. Nyomást gyakorolnak a mélyen fekvő izomszövetekre és lazításra kényszerítik azt. Felszabadítják a blokkokat, segítenek megteremteni és fenntartani testünk energiakeringésének harmóniáját. Izomgörcsök feloldásával hozzájárulnak a mozgékonyság és a testtartás javításához. Egészségünk megtartásának, különböző fájdalmaink enyhítésének a masszázsgörgő igen hatékony eszköze.

A nyomó masszázs megfelelő erővel ránehezedik és szétoszlatja a csomókat, amelyek az adott pillanatban még erősebb fájdalom mellett hozzák meg a későbbi lazulást és enyhülést.

 

 

Comb, vádli, lábfej és a talp masszázsa

A masszázsélmény fokozása, és a masszázs teljességére való törekvés új állomása az alsótest masszázs.

 

Vibrációs masszázs

A masszázsfolyamat gyors rezgésekkel stimulálja a vérkeringés és az izommozgás területeit. Olyan érzés, mintha a tenyerek a test különböző területeit gyors felületi simogatással, paskolgatással serkentenék jobb vérellátásra, lazításra.

A mélyebb masszázs megkezdése előtti, izomlazítóként alkalmazott technika. A kötőszövetek felmelegítésére és a jobb vérkeringés fokozására bevált módszer.

A vibráció segít a tudatalatti stresszes állapot megszűntetésében, így lazábbá válik az izomzat és hatékonyabb lesz a masszázs. A rezgés a gerinc melletti masszázs értékét levezeti egészen a lábujjakig, megszűntetve általa a rossz keringést és a hideg lábérzetet. Visszérproblámásoknál is jól alkalmazható módszer.

 

Légpárnás masszázs (Air massage)

A legújabb fejlesztésű masszázsmód, ahol a vezérlőelektronika a légpárnakat különböző sorrendben felfújva, nyomás alatt tartva és leeresztve fejtik ki a masszírozó hatást. A légpárnákkal szinte az egész alsótest intenzíven kezelhető. Egyre több légpárnát alkalmazva finomodik a masszázs élménye. Vádli és talp részen alkalmazott reflexológiás betétekkel fokozzódik belső szervekre történi kihatás.

Alkalmazásával maszírozható a fenék, a comb, a vádli, és a lábfej. A vádli masszázs az egész napos álló munka után nagyszerű felszabadító érzés. A légpárnák finom nyomással továbbítják a vért a szív felé, míg a comb és fenék masszázs segít a cellulitis megszüntetésében.

Visszérproblémások fentartással használhatják! Csak néhány készülék alkalmas a nyomás intenzitás lecsökkentésére!

A Kyokei masszázsfotelek különeges szolgáltatása a boka és térd nyújtás funkció: az egyik légzsákrendszer rögzíti lábfejet, miközben a másik megemeli a combot.


Comb és fenék
masszírozásra általános megoldás a légpárnás masszázs. Az ülőlapban, illetve némely tipusnál annak szélén is elhelyezkedő légpárnák speciális program szerint feltöltődve, összeszorítják, illetve elernyesztik testét, így serkentve a vérkeringést, csökkentik a cellulitis lehetőségét. A legmagasabb kategóriában dupla rétegű légzsákrendszer található, ami olyan mintha emberi kéz kényeztetné. Sejtek anyagcseréjét, fogyás lehetőségét nagyban növeli az ülőlapban alkalmazott vibrációs motor . Fontos, hogy a motor elég erős legyen a mélyen fekvő zsírszövetek eléréséhez!

 

Vádli masszázs
legegyszerűbb eszköze a vibrációs lap . Fő előnye hogy korlátozás nélkül használhatja bárki. A masszázsfoteleket újabban légzsákos vádlimasszázzsal szerelik. Az alaptipusoknál néhány, a komolyabb modellek akár egy tucat légzsákot is alkalmaznak a minél hatékonyabb és kellemesebb hatás érdekében. Közös jellemzőjük, hogy a program a szív irányába pumpálja a vért. Fontos, hogy a nyomás erősségérzeti egyéni, keringési problémák esetén káros is lehet! A csúcsmodelleknél ezért a nyomás lecsökkenthető, vagy kikapcsolható , így visszérrel rendelkezők is használják! Vádlimasszázs különleges lehetősége a vádlit hátulról megnyomó, ujjnyomás jellegű "Reflexológiás vádli masszázs", és a térdizület nyújtás funkció. Térdizület-nyújtás egy speciális program: először a légzsákok határozottan rögzítik a vádlit, majd a lábrészt mozgató motorok lefelé húzzák a lábat miközben az ülőlap első légzsákjai megemelik a combokat.

 

Talpmasszírozás
kedvelőknek fontos lehetőség a masszázsfotel talpmasszírozó része, ami légzsákokkal működik. Különféle megoldások használatosak: a luxus modellekben a légzsákok nem csak összenyomják a lábat, hanem egy büttykös shaitsu párnára nyomják a talpat, így egész testében érezheti a reflexpontokra ható nyomás bizsergető hatását; alkalmazhat talpvibrációt , vagy hőterápiás talpmelegítőt is . A talpmasszírozós fotelek hagyományos mechanikai kialakítása olyan, hogyha emeli a lábrészt akkor az kinyílik, így a talprész egyvonalba kerül a vádli résszel. Ilyenkor masszírozhatja a teljes lábát . Népszerűek a lábhossz állítós modellek is, ahol emelési helyzettől fügetlenül rendelezésre áll a talpmasszázs.

 

Karmasszázs
a legutolsó fejlesztések eredménye. A masszázsfotelre rögzített, vagy szabadon álló légpárnás rendszerrel finoman masszírozhatja karjait. A rögzített rendszerek funkcionálisabbak, mert a masszázs folyamán változtatva a kéz helyzetét  masszírozhatja  kézfejét, csuklóját is. A karmasszírozók általában felváltva működnek, hogy mindig legyen szabad keze. A karmasszírozó fejek a háttámla döntését követendő a karfára szerelt sínen csúsznak vagy a karfával együtt mozognak. Ezek a kialakítások jellegzetes megjelenést adnak az ilyen masszázsfoteleknek. A szabadon álló karmasszírozó előnye, hogy megmarad a masszázsfotel bútor jellege, így jobban illeszkedik lakásába. A legújabb dizájnú masszázsfoteleknél a karfába építették a masszírozó fejeket, ötvözve a két rendszer előnyeit.

 

 

Hőterápia

A hőterápia ellazulás és a belső szervek hatékony kezelésének eszköze. Talp, illettee derék melegítés nagyszerű érzést nyújt főleg a hídek napokon. A Kyokei kiterjesztette a hőterápia alkalmazását az egész testre - valódi jade követ tartalmazó kézi kezelőjével mostantól bármely testrészét kezelheti, a kívánt hőfokon. A jade köves masszázs nagy áttörést jelent az öngyógyítás terén.

 

 

 

Ki ne használjon masszázsfotelt?

Bizonyos betegségek, problémák esetében a masszázsfotel használata kerülendő:
 
Ne használja a masszázsfotelt:
- Akik orvosi utasítás szerint nem részesülhetnek masszázsban
- Csökkent fizikai, érzékszervi vagy mentális képességekkel rendelkező olyan személyek (beleértve a gyermekeket is), akik nincs, vagy hiányzik a tapasztalatuk, tudásuk a használathoz, hacsak nem kapnak olyan felügyeletet , amely teljes mértékben felel a felhasználó személyi biztonságáért.
Gyermekek 14 év alatt

- Mozgásukban korlátozott, vagy kommunikációra képtelen személyek
- Elektromos gyógyászati eszközzel rendelkezők, pl például pacemakert használók
- Nedves testtel tilos a használat, izzadós embereknek nem javasolt a használat.
- Magas láz esetén
- Bőrsérülés, vagy komolyabb bőrbetegség esetén
- Terhesség illetve szoptatás idején, vagy menstruációs fájdalmak esetén

 
 

Csak orvosi tanácsadás után használhatják a fotelt:
- Súlyos szívbetegség
- Érzékelési romlás súlyos periférikus-keringési rendellenesség hatására, mint a diabétesz vagy más kór
– Csontritkulás, gerinc törés és ezek tünetei, akut fájdalmak.
- Olyan személyek, akik sérülések kezelése alatt állnak.
- Magas lázzal (>38C), például gyulladásos betegséggel, vérkeringési zavarokkal, astheniával, hidegrázással küzdő személyek.
- Rögtön szülés után álló, vagy a terhesség korai szakaszában lévő személyek.
- Olyan személyek, akik elektronikus gyógyászati eszközökkel rendelkeznek, amik gyaníthatóan reagálhatnak az elektromágneses interferenciákra (pl.: pacemaker).
- Abnormális, vagy ferde gerincű személyek, vagy akinek a gerincét műtötték
- Olyan személyek, akik kezelés utáni rehabilitációs célokra használnák a fotelt.
- Rosszindulatú daganattal rendelkező személyek.
- Fekvő betegek.
- Gyomorbántalmakkal, (mint gyomorhurut, bélhurut, hepatitis) rendelkezők.

 

 

Kételyek esetén kérjen tanácsot orvosától, kezelőjétől!
 

 

 

Kérem ne feledje kollegáink sokat dolgoztak ezen az anyagon,

bármi nemű felhasználása, másolása engedélyünkhöz kötött.

(c) 2012 Masszázsdepó. Minden jog fenntartva

 

Amennyiben kérdése van írjon vagy hívjon minket!

Kérdése van?
Kérdése van? Kipróbálná? Hívjon (06 20/94-36-110) vagy írjon ide kattintva!
Térkép masszazsdepo masszázsfotel bemutató terem
Masszázsfotel | Alakformáló termékek | Egyéb termékek
ÁSZF | Adatvédelem | Impresszum | Süti beállítások | Kapcsolat

Kártyás fizetés szolgáltatója:
A masszázsfotelek és Jáde Masszázságyak online vásárlását a BORGUN segíti
Elfogadott kártyák:
Nálunk masszázsfoteleket és masszázságyakat vásárolhat Bankkártyával is

(c) 2022 Masszázsdepó. Minden jog fenntartva