1. Masszázsdepo
  2. Leggyakoribb kérdések
  3. Mik a rendszeres masszázs előnyei?

Mik a rendszeres masszázs előnyei?

A stressz, a problémák, az intenzív munka, vagy sport mind izombefeszülést eredményeznek. A masszázs rendszeres alkalmazásával lazán tarthatjuk izmainkat, aminek az egész testünkre kihatása van. A masszázs legtöbb embernek bármikor alkalmazható módszer.

A masszázs hatásai:
Tágítja az ereket, ezért kedvezően hat a vérkeringésre és az anyagcserére, biztonságosan alkalmazható a legyengült szervezet megerősítésére vagy krónikus megbetegedések kezelésére is.

Javítja a légzést és segíti az emésztést. Élénkítő, de ugyanakkor nyugtató hatású is lehet, attól függően, hogy a páciensnek éppen mire van szüksége.

A gyermekek esetében is hatásos, mivel ez nem egy tabletta, amit kénytelen-kelletlen be kell venni, hanem üdítő terápia, ami segíti a gyermek testi fejlődését és erősíti a szervezetét.

A tüneteket kiváltó betegséget, tehát magát az okot szünteti meg, szemben a legtöbb kémiailag előállított gyógyszerekkel, fájdalomcsillapítókkal altatókkal - a mellékhatásokat nem is említve.

A bonyolultabb megbetegedések, kórok esetében a masszázs támogató szerepet tölthet be a gyógyszeres kezelés mellett, elősegítve a szerek hatékonyabb feldolgozását. Azonban a felírt orvosságok szedését nem váltja ki!

A daganatos, akut vakbélgyulladásos, bélperforált betegeknél az elsősegélynyújtás területén játszhat fontos szerepet.

Gazdaságos és gyógyszert kiváltó gyógymódként, valamint megelőző jelleggel is használható.

Kellemes közérzetet biztosít, segít, hogy jól érezzük magunkat

Javítja a vér- és oxigénellátást. Kitágítja a véredényeket, ezáltal serkenti a vérkeringést. Növeli a vörösvérsejt-termelést és a vérben szállított tápanyag mennyiségét, ezáltal erősíti az izomzatot és a szöveteket.

Hatására a bőr aktiválódik és feszessé válik, növekszik az ellenálló képesség és javul a kórokozók szervezetbe jutása elleni védekező funkció.

Segíti az anyagcserét, segít a méregtelenítésben, megkönnyítik a salakanyagok távozását a szervezetből. Kalóriaszegény diétával párosulva alakformáló hatású.

Reflektórikus hatású a létfontosságú belső szervekre a központi idegrendszeren keresztül. A mechanizmus által a test regeneráló erőinek hatása fokozódik.

Akadálymentessé teszik a Qi áramlását, felszabadítja a meridiánokat, így a belső harmónia megteremtésében is kulcsszerepet játszik.

Feloldja a hátizom görcsöket, és izomfeszülést, melynek megszüntetésével csökken a csigolyákra ható nyomás.
A rendszeres masszázs megszünteti az állandó izomfeszültséget, izommerevséget, amely leggyakrabban a derék és nyaknál jelentkezik.

Idegnyugtató és fájdalomcsillapító hatású. Enyhíti a stresszes hétköznapok feszültségét.A masszázs alapjai:
A masszázs a legősibb természetes gyógymód. A Kínai orvosok már több ezer éve használják.Masszázs olyan kezelés, amelynél kézzel és az ujjak segítségével közvetlen hatást gyakorolnak a bőrre és test izmaira.

A napjainkban végzett masszázs fő előnye, hogy gyógyszer- és melléhatás-mentesen segíti a fájdalomcsillapítást, számos betegség estében a gyógyulást is.

A masszázs a mai orvostudományt kiegészítve, bárki számára rendelkezésre áll, és független minden más kezeléstől. Folyamatos, rendszeres alkalmazása gyorsíthatja a gyógyulást. Eredményeként a fájdalom csökkenhet, a panaszok eltűnhetnek, illetve segít a megelőzésben.
MasszázsDepo
0
hívjon!06 20 94 36 110