1. Masszázsdepo
  2. Leggyakoribb kérdések
  3. Mi az a Hagyományos Kínai Orvoslás?

Mi az a Hagyományos Kínai Orvoslás?

A Hagyományos Kínai Orvoslás egy ősi Kínai természetes gyógymód. A test és a részei egyensúlyban vannak egymással és a természet erőivel. Betegség esetén biztosítani kell a szabad energia áramlást!

A Hagyományos Kínai Orvoslás gyógymódjai azon a felismerésen alapulnak, hogy a szervi fájdalom és azok valós eredete elkülönül, oka pedig valamilyen energiaáramlási zavar, így a helyi zavarok más, távoli testrészekre is kihathatnak. Szervezetünk egyes területei az energiapályák, a meridiánok révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel, ezért a test könnyen hozzáférhető részeinek ingerlésével hatni lehet az egyes szervek működésére.

A gyógyítás célja szervi problémák felfedezése, az energiák egyensúlyának helyreállítása (a Qi áramlásának elindításával és az energiaáramlási akadályok elhárításával), amire a kínai orvoslásban különféle módszerek alakultak ki:
Testünk energiát termel, amit később fel is használ. Ezeket az energiahullámokat viszont szállítani kell az egyik helyről a másikra. A hagyományos kínai orvoslás az életenergiát (Qi vagy Chi) tekinti a legfontosabb forrásnak, melyet a Tao két ellentétes része - a Yin és Yang - egyaránt táplál.

A Qi áramlása energiautakon, úgynevezett meridiánokon keresztül folyik. Ezek a testünkben lévő zárt pályák, erőhálózatok, melyek az egész emberi testet behálózzák összekötve belső szerveinket. Feladatuk, hogy a Qi mindig a megfelelő helyre, és megfelelő időben jusson el, megteremtve a test belső egyensúlyát, harmóniáját.

Ha zavar áll be az energia áramlásában, akkor a testen belüli egyensúly megbomlik és ez igen hamar betegségek kialakulásához vezethet.

" ...a Qi általános érvényű meghatározása: a világegyetemből származó energia, beletartozik a hő, a fény, és az elektromágneses energia is."
MasszázsDepo
0
hívjon!06 20 94 36 110