MasszázsDepó a masszázsfotel szakértő
MasszázsDepó: masszázsfotel, jáde ágy
Hívjon minket!
06 20 94 36 110
Kyokei ProMaster masszázsfotel termékek
Masszázsdepo > Online Ügyfélszolgálat > GY.I.K. > Mit kell tudnunk a gerincünkről?

Mit kell tudnunk a gerincünkről?

Dátum: 2009.12.02.

A gerincoszlopot gyakran az "élet oszlopának" is nevezik, mivel testünk egészére kihat helyes, vagy helytelen működése. Gyakorlatilag az egész testet a gerinc tartja, erre vannak felfűzve végtagjaink, fejünk, de szinte az összes belső szervünk működése is összefüggésben áll vele.

A gerincet alkotó csigolyák nagyságrendi és funkcióbeli eltérései a gerinc szakaszainak megfelelően más-más statikai igénybevételből adódnak. A nyaki csigolyáknak csak a fej súlyát kell elviselniük, az ágyéki csigolyákra már az egész felsőtest súlya nehezedik, ezért ennek megfelelően a csigolyák között ezek a legnagyobbak.

A gerincoszlopra jellemző, sagittalis síkba eső görbületek a test statikai viszonyainak megfelelően alakulnak. A gerinc kettős S-alakú görbülete abból áll, hogy vannak előre domborodó görbületek (lordosisok) és hátrafelé domborodó görbületek (kyphosisok). Ezért a test súlyvonala csak néhány csigolyán keresztül metszi a gerincoszlopot.

A gerincoszlop hosszának 1/4-ét a csigolyaközti porckorongok, a discusok teszik ki. Ezek biztosítják a csigolyatestek rugalmas érintkezését. A legtöbb gerincbetegség a porckorongok elváltozásával van összefüggésben.

A gerincvelőből 31 pár ideg megy ki két oldalt a gerinccsigolya között. Ezért van az, hogy a csigolyák helyzete, ha egy kicsit is eltér a szokásostól, szervezetünk rossz irányítását, működését eredményezheti.

A gerincvelőben találhatóak a belső szervek vegetatív idegeinek irányítására szolgáló központok, a központi idegrendszer részei. Szakaszai egy funkcionális egységet képeznek az irányítása alatt álló belső szervekkel. Ez azt jelenti, hogy minden rész reflektórikus módon befolyásolja a többit.
Tehát, ha egy meghatározott bőrzónát masszírozunk, akkor ez a zóna gyógyító masszázsingereket küld a hozzátartozó megbetegedett szerv felé. E mellett a masszázsingerek a vérkeringést is erősítik, hatékonyabbá teszik, melynek eredményeként a vér több oldott salakanyagot képes szállítani.

A testünk és annak bonyolult rendszerét - ugyanúgy, mint pl. egy kertet - rendszeresen kezelni, ápolni kell. Ennek része a rendszeres és átfogó izom átmozgatás. Ha elhanyagoljuk, akár komoly szervekre kiható problémákkal kell szembenéznünk

<< Vissza a leggyakoribb kérdésekhez


Kérdése van?
Kérdése van? Kipróbálná? Hívjon (06 20/94-36-110) vagy írjon ide kattintva!
Térkép masszazsdepo masszázsfotel bemutató terem
Masszázsfotel | Jade masszázságyak | Alakformáló termékek | Egyéb termékek
A rendelés lépései | Cégadatok | Garanciális feltételek | Szállítási feltételek | Finanszírozás | Adatvédelem | Impresszum | Süti beállítások | Kapcsolat

Kártyás fizetés szolgáltatója:
A masszázsfotelek és Jáde Masszázságyak online vásárlását a BORGUN segíti
Elfogadott kártyák:
Nálunk masszázsfoteleket és masszázságyakat vásárolhat Bankkártyával is
Árgép

(c) 2021 Masszázsdepó. Minden jog fenntartva